perjantai 4. huhtikuuta 2014

YRJÖ LIIPOLAN TAIDEMUSEON "ÄÄNIVIRTAA" - NÄYTTELYYN VALITUT TAITEILIJAT

Turun Taiteilijaseuran kesänäyttely ”Äänivirtaa” 
Yrjö Liipolan taidemuseo 4.5.–29.6.2014 

Hakemuksia saapui määräajassa kaikkiaan 27 taiteilijalta ja hakemusten taso oli erittäin korkea. Näistä hakemuksista näyttelyyn on valittu yhteensä 14 taiteilijaa. Valintatilanteessa on otettu huomioon näyttelyn kokonaiskuva, teosten vuoropuhelu ja käytettävissä oleva näyttelytila. Näyttelyn teemaksi muodostui ääni

Näyttelyyn valitut taiteilijat ovat Tonja Goldblatt, Sini-Meri Hedberg, Kati Immonen, Ollipekka Kangas, Heli Konttinen, Minnamaria Nurmi, Markku Ojala, Reija Palo-oja, Minna Parkkinen, Arja Maarit Puhakka, Oili Puolitaival, Silja Selonen, Joel Sievers ja Tiina Vainio.

Markku Haanpää kertoo näyttelyn teemasta:

"Ääni - virtaavaa aaltoliikettä. Äänen voi havaita kuuloaistimuksena, tuntoaistimuksena tai mittaamalla. Ihmisääni on kommunikaatiota, väline ymmärtää toista. Kaikki aineellinen ja aineetonkin pitää ääntä. Ääni on elävää värinää.

Meteli - Katua jyrsivä maantiepora, hetkellisesti ärsyttävää. Täysin rinnoin laulava mustarastas makuuhuoneen ikkunan takana liian aikaisin.  Entä katastrofien äänet; jotka etenevät maanjäristyksen aaltoina maankuoressa tai sitten sodan äänet. Entä ilotulitus? Ääni on mollia ja duuria.

Hiljaisuus - entä sisäinen ääni? Taide on ääntä, mitä voi ymmärtää ilman sanoja, mutta silti se puhuu. Uskon, että jokainen taideteoksen katsoja tulkitsee teosta, katsoo itseensä ja selittää kokemaansa. Ääntä voi välittää tunteilla. Ääntä ei tarvitse selittää ääneen ja sävyjen määrä on mittaamaton."

Näyttelyn avajaiset sunnuntaina 4.5. klo 11.30 Yrjö Liipolan taidemuseossa  (Hämeentie 45, 31500 Koski Tl). TERVETULOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti