maanantai 15. joulukuuta 2014

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

90-vuotisjuhlavuotemme lähenee loppuaan. Vuoden tapahtumista päällimmäiseksi mieleeni jäi ehdottomasti Virtaa! -näyttely, joka on saanut paljon hyvää palautetta niin kävijöiltä, jäsentaiteilijoiltamme kuin lehdistöltäkin. Näyttelykokonaisuuden näki yhteeensä 600 ihmistä Turussa ja Oulussa. Kesän alussa loimme yhteyksiä myös Yrjö Liipolan Taidemuseoon pitämällä siellä kesänäyttelyn. Perinteikäs vuosinäyttelymme Vanhalla Suurtorilla keräsi ennätysmäärän kävijöitä ja iltojen pimentyessä Fluxations 2014 -tapahtuman videoteokset ilahduttivat turkulaisia Turun pääkirjaston sisäpihalla.

Olemme saaneet hyvää palautetta myös kuukausittain julkaistuista jäsenesittelyistä. Mielenkiintoisten haastattelujen välityksellä olemme voineet eläytyä erilaisten taiteilijoiden elämänvaiheisiin ja taiteen tekemisen lähtökohtiin. Mietimme parhaillaan uusia tapoja toteuttaa haastatteluja myös tulevaisuudessa. Vuoden haastattelut ovat luettavissa täällä blogissa ja Turun Taiteilijaseuran nettisivuilla.

Vuoden kuluessa hallitus on käsitellyt paljon haasteellisia asioita, kuten muun muassa tukirahoitusten pienenemistä ja taiteilijoiden hyvinvointia. Ensi vuonna yhdistyksen toiminnan painopisteitä ovat jäsentemme yhteisöllisyyden lisääminen ja verkostoitumisen edistäminen matkojen ja tapahtumien muodossa. Prosenttiperiaatteelle etsimme parhaita toteutumiskeinoja ja yritämme näin lisätä taiteilijoiden työllistymistä omalla alallaan.

Juhlavuosiblogimme on dokumentoinut juhlavuoden ohjelmaa, sen tähtihetkiä ja toimintaa kulissien takana. Blogimme hiljenee tältä erää vuoden vaihteessa. Vuoden alusta alamme kuitenkin dokumentoida toimintaamme uudella tavalla, josta vinkkaamme myös täällä.

LOPUKSI VIELÄ SUURKIITOS KAIKILLE JUHLAVUOTTAMME RAKENTANEILLE TAITEILIJOILLE, TYÖNTEKIJÖILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE!

Sini-Meri Hedberg
Puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti