maanantai 24. maaliskuuta 2014

KESÄNÄYTTELYMME KURAATTORIN MARKKU HAANPÄÄN TUNNELMIA TEOSTARJONNASTA!


Turun Taiteilijaseuran kesänäyttely nähdään ensi kesänä Koski TL:ssä Yrjö Liipolan museossa. Näyttelyn Kuraattori, Markku Haanpää on monipuolinen kuvataiteilija. Enimmäkseen Haanpää on keskittynyt taidegrafiikan eri tekniikoihin; viimeaikoina varsinkin monotypiaan ja abstraktiin ilmaisuun. Haanpää on tehnyt myös opetustyötä Turun AMK kuvataiteen koulutusohjelmassa taidegrafiikan opettajana.

Haanpää on kuratoinut aikaisemmin ”Otanta – turkulaista nykytaidetta” näyttelyn, joka pidettiin Voipaalan taidekeskuksessa Valkeakoskella kesällä 2011. Kyseisen näyttelyn kuratoinnista jäi kytemään kipinä näyttelyn järjestelytyöhön, jonka ansiosta Liipolan museon näyttelykin on saanut alkunsa.

Taiteilijaseuran jäsenille kohdistettuun kesänäyttelyyn saapui määräajassa 27 hakemusta.

Markku Haanpää: “Hakemusten taso on erittäin korkea, niitä läpi käydessä myös näyttelyn teema on alkanut hahmottumaan; se tulee liittymään ääneen ja hiljaisuuteen. Kontrasti näiden määreiden välillä on kiinnostava ja on ilo huomata, miten paljon näyttelyhakemusten teokset käyvät vuoropuhelua jo tässä vaiheessa. Luvassa on erinomainen näyttely; se tulee tarjoamaan katsojalle meditatiivisen kokemuksen 
kaiken täyttävästä absurdista hiljaisuudesta, joka puhuu paljon.”


Näyttelyn taiteilijat julkistetaan viikolla 14

Turun Taiteilijaseura Ry:n Kesänäyttely Yrjö Liipolan museossa,
Koski TL:ssä. 4.5.-29.6.2014
Näyttely on osa Turun Taiteilijaseura 90-vuotisjuhlaohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti